Activiteitenprogramma augustus 2020 Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Onderstaand het maandoverzicht van augustus 2020 met daarin alle activiteiten die Staatsbosbeheer in het Park De Grote Peel organiseert. In de zomervakantie zijn er o.a. elke woensdagmiddag ‘Zin-in-Zomertochten’ en kan je op vrijdagavond genieten van een ‘Zalige Zomeravond’ in de Peel.
Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 5 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 7 augustus houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 12 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 14 augustus houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Excursie in de Deurnsche Peel

Op zondag 16 augustus organiseert Staatsbosbeheer een excursie in de kop van de Deurnsche Peel. Aan bod komen de Cultuurhistorie, beheer en de natuur van het gebied. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte? De excursie start om 13.00 uur bij de Natuurpoort aan het Leegveld 8A in Deurne. Deelname kost € 6,- per persoon. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/deurnschepeel Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 19 augustus mee met de excursie ‘Zin in Zomer’ in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, allerlei leuke opdrachtjes doen in de natuur. Actief, informatief en ook een beetje creatief. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De excursie start om 11.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen. De route is ongeveer 1,5 km en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Zomeravondwandeling in Nationaal Park de Groote Peel

Op vrijdag 21 augustus houdt Staatsbosbeheer een Zomeravondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze sfeervolle excursie kan je de overgang van dag naar nacht in de natuur ervaren. Als het donker verdwijnt voor het licht gebruik je andere zintuigen. Maar ook in de natuur gebeurt er van alles. Vogels zingen hun laatste lied en komen dan tot rust. Dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Max. 10 deelnemers en reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Wandeling door de paardenbegrazing

Op zondag 23 augustus is er een excursie in de Paardenbegrazing van Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je het gebied aan de Oostrand van De Groote Peel. Hier kan je genieten van de paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van het nationaal park. Onderweg kom je Shetlander pony’s tegen. De excursie is ongeveer 7 kilometer lang en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum de Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per persoon. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/depelen Meer informatie via 0495 – 641 497 of: www.staatsbosbeheer.nl/depelen 

 

 

Scroll naar top