Aangenaam lanceert feministisch platform in Noord en Midden-Limburg

Vrijdag 28 mei lanceert het feministisch platform Aangenaam. Aangenaam wil met het platform een betere en bredere representatie van vrouwen in de regio Noord en Midden-Limburg en een ander geluid laten horen.

De initiatiefnemers willen een betere en bredere representatie van vrouwen in de regio Noord en Midden-Limburg. Ze hebben het daarbij over onderwerpen die inwoners, en voornamelijk vrouwen, in de regio aangaan. Zo behandelen ze thema’s als ongelijkheid, seksualiteit, het lichaam, identiteit en menstruatie. Ze gaan hierbij in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en hun eigen community.

“We deelden onze onvrede over zowel persoonlijke als maatschappelijke kwesties met elkaar. Daar vloeiden herkenbare en kwetsbare gesprekken uit voort maar we bleven ook met vragen zitten waardoor we besloten op zoek te gaan naar antwoorden. Dit leidde tot inspirerende maar ook confronterende antwoorden, de cijfers liegen er namelijk niet om.In eerdere feministische stromingen is al veel bereikt maar er is nog steeds veel ongelijkheid. Zo ontstond bij ons het idee om een platform op te zetten. Wat ons over de streep trok was dat veel podcasts, interviews en soortgelijke initiatieven zich op de Randstad focussen terwijl er hier ook van alles speelt. Zo is Aangenaam geboren.”, zegt Crissy Fila, één van de initiatiefnemers.

Op hun website en Instagram-kanaal creëren zij bewustzijn door kennis en ervaringen te delen en proberen ze een waarheidsgetrouw beeld van het vrouw-zijn neer te zetten door taboes te doorbreken en onderwerpen te normaliseren.

Aangenaam gaat samen met anderen op verschillende manieren uiting geven aan deze thema’s. Aan hun wens om dit ook met organisaties en instanties op te pakken wordt momenteel gewerkt.

Meer informatie is te vinden op de website van Aangenaam

Dit bericht delen:
Scroll naar boven