250 gratis begeleidingstrajecten voor verduurzaming sportverenigingen

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt nog eens 250 gratis begeleidingstrajecten beschikbaar om sportverenigingen te helpen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Al 1.500 clubs hebben via deze regeling inzicht gekregen in de verduurzamingsmogelijkheden van hun accommodatie. In Limburg voert Huis voor de Sport Limburg deze begeleidingstrajecten bij sportverenigingen uit.

Waarom verantwoord verduurzamen?

Energieverbruik is één van de grootste kostenposten voor een vereniging. Zo’n 15% van de kosten bestaat uit energielasten. Dit zijn maandelijks terugkerende kosten voor water, stroom voor o.a. verlichting en koeling en gas voor het verwarmen van de accommodatie. De energieprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen en de verwachting is dat deze prijzen niet dalen. Als een vereniging aan de slag gaat met het verduurzamen van hun accommodatie kunnen ze de energiekosten eenvoudig verlagen. Dit kan al met een deurdranger, ledverlichting of natuurlijk zonnepanelen. Uit ervaring bij ruim 60 organisaties, weten we dat na het doorlopen van het programma er zo’n € 3900,- op energielasten bespaard wordt. Dat is een gemiddelde besparing van 40%!

Verantwoord Verduurzamen: alle kennis onder 1 dak

Verantwoord Verduurzamen is een initiatief van Huis voor de Sport Limburg. Door de inzet van eigen bouwkundige specialisten op het gebied van duurzaamheid en met kennis van fondsen en subsidies zijn wij de sparringpartner als het gaat over duurzaamheids-vraagstukken. Daarnaast zijn wij de partij die een energiescan-inclusief bouwkundig advies- financiering en monitoring voor verenigingen kan uitvoeren.

Aanmelden begeleidingstraject

Sportverenigingen die aan de slag willen met ledverlichting, isolatie, zonnepanelen of andere manieren van verantwoord verduurzamen, kunnen zich aanmelden via dit formulier.

Voor deze gratis begeleidingstrajecten geldt: op=op!
Meer informatie over het stappenplan vind je op de website van Huis voor de Sport Limburg.

Foto: FB Huis voor de Sport

Dit bericht delen:
Scroll naar boven