KWF stopt met Samenloop voor Hoop

Directeur Johan van de Gronden van KWF Kankerbestrijding heeft bekend gemaakt dat KWF stopt met de Samenloop voor Hoop. KWF zal geen tijd, geld en middelen meer beschikbaar zal stellen voor de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen. Directeur Johan van de Gronden geeft via een videofilm nadere uitleg over het voor KWF zo moeilijk besluit.

 

Waarom het besluit tot stoppen met Samenloop?

De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden, en daarom hebben we met pijn in het hart dit besluit moeten nemen.

Als er geen corona was geweest, was KWF dan doorgegaan met de Samenloop?

Dat is lastig te zeggen. Het was al langer bekend dat de Samenloop relatief veel investering vraagt. Door corona is het terugbrengen van de kosten nog urgenter geworden, zeker omdat er – vanwege het niet kunnen houden van de Samenlopen in 2020 en 2021 – geen opbrengsten tegenover staan.

Informatie:

Meer informatie over het besluit om te stoppen is te vinden website van Samenloop voor Hoop

Dit bericht delen:
Scroll naar boven