Video – Vrouwelijk prinsessen van CV de Bosuule uit Nunhem brengen carnavalskraker “Prinsessekrach – Prinsessesamba”

Het is al bijzonder dat in het dorpje Nunhem de Vastelaovend in aangepaste vorm doorgaat. Ook bijzonder is dat ze ook maar liefst 3 Prinsessen hebben uitgeroepen: Prinses Sanne I (Sanne Kroos), Jeugdprinses Fenne Adams en Senioreprinses Ans I 

In opdracht van die drie Prinsessen uit het ‘Bosuuleriek’ is een bijzonder liedje opgenomen onder de naam ‘Prinsessekrach’ en de titel van het nummer is ‘Prinsessesamba’.

Tekst en muziek zijn van een bijzonder duo, nl. de schrijvers van het winnend LVK-liedje van 2021: Bas Keltjens en Bart Storcken. Het lied is opgenomen in de studio van CasaMusic in Roggel.

Graag laten wij u deze kraker horen.

Onderstaand bericht is afkomstig van de drie prinsessen zelf:

Het liedje Prinsessesamba is ontstaan omdat wij als prinsessen van CV de Bosuule in dit bijzonder jaar ons prinsessenschap ook heel bijzonder willen maken en als kers op de taart hoort daar dan een eigen liedje bij. Via adjudant Kim zijn we bij Bas Keltjens uitgekomen die de geweldige tekst heeft geschreven en via via bij Bart Storcken die de super gave muziek heeft geschreven. Toen we hoorden dat we dit geweldige liedje mochten gaan zingen waren we natuurlijk helemaal extatisch en we zijn dat ook heel blij dat het nu uitgebracht kan worden. Het is natuurlijk heel bijzonder om drie prinsessen te hebben in één dorp en ook dat willen we eren met dit liedje.

Korte terugblik naar de dag van de uitroeping

Zaterdag 16 januari werd Prinses Sanne I (Sanne Kroos) uitgeroepen tot de nieuwe prinses van de Bosuule uit Nunhem. Haar adjudanten Julia, Kim en Femke zullen haar bijstand tijdens de de altijd drukke Vastelaovesdaag. Prinses Sanne I zal bij de Bosuule voorop gaan met haar “Es t neet kin wie ’t mot, den mot ’t mer wie ’t kin!”

Fenne Adams werd uitgeroepen tot jeudprinses van de Bosuulkes. Zij zal samen met haar adjudante Shenna de Bosuulkes voorop gaan met haar spreuk “Mit ’t Vastelaovesvlemke inne handj, digitaal door ’t Bosuulkeslandj!”

Als Senioreprinses Ans I uitgeroepen en zij heeft als spreuk “Haoj ein Ansje aafsjtandj!”

Foto-Bron: Website CV de Bosuule – Youtube

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top