Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sport- en Speldag voor mensen met een beperking – Roermond

7 oktober 2023 @ 13:00 - 16:30

Na het succes van voorgaande edities, is de sport- en spel dag voor mensen met een beperking weer terug en wel op zaterdag 7 oktober 2023. De Jo Gerrishal en het naastgelegen Zwembad de Roerdomp maken het decor voor een diversiteit aan activiteiten voor mensen die een drempel ervaren met het reguliere sportaanbod.

Van 13.00 tot 16.30 uur krijgen zij de kans om kennis te maken met het grote bewegingsaanbod dat Roermond en de regio te bieden heeft.

Deze dag is een mooie gelegenheid voor mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en kinderen uit het speciaal onderwijs om nieuwe sporten & activiteiten uit te proberen, plezier te maken en samen te komen met anderen in een inclusieve omgeving.

Nieuw bij deze editie is dat de focus van de activiteiten wordt verdeeld. In één zaal ligt de nadruk op activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, terwijl in de andere hal de focus meer ligt op mensen met een verstandelijke beperking of gedragsproblematiek. Voor beide groepen is er genoeg te ontdekken tijdens deze dag! Kom meedoen met onder andere: (rolstoel)dansen, aangepast zeilen, (schuif)tafeltennis, framerunning, mindfulrollen, (rolstoel)handbal, korfbal, boccia, karate, basketbal, handboogschieten, darten, kickboksen, voetbal en yoga. Ook het Wheelchair Skills Team is van de partij om te helpen met het verbeteren van de rolstoelvaardigheden. Voor de creatievelingen is er een knutselhoekje, silent disco, muzikaal optreden én een muziekworkshop. Speciaal voor de echte waterratten worden er tussen 14.00 en 16.00 uur een aantal spetterende activiteiten zoals waterbasketbal, snorkelen en duiken aangeboden bij de Roerdomp.

De Sport- en Speldag is toegankelijk voor iedereen met een beperking! Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de zwemactiviteiten is vooraf aanmelden verplicht.

Inschrijven kan via: www.roermondsport.nl/sport-speldag

Bron: Gemeente Roermond

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
7 oktober 2023
Tijd:
13:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Scroll naar boven