Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond zelf gezondheidszaken regelen – Laurentius ziekenhuis

15 november 2023 @ 19:00 - 20:30

Op woensdag 15 november organiseert het Laurentius Ziekenhuis samen met de regionale bibliotheken Bibliocenter, Bibliorura en De Domijnen een informatieavond over hoe mensen zelf hun gezondheidszaken kunnen regelen via het internet, zoals inloggen in het eigen portaal van het Laurentius Ziekenhuis (Mijn.LZR) en de eigen medische gegevens bekijken, online een vraag stellen aan de zorgverlener of bijvoorbeeld een vragenlijst invullen. Ook wordt tijdens de avond uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden die het Laurentius Ziekenhuis samen met de regionale bibliotheken aanbiedt voor ondersteuning bij gebruik van digitale toepassingen, zoals bijvoorbeeld de cursus Digivitaler.

“Digitale ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken in de zorg en zullen de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Gebruik van digitale toepassingen, zoals het patiëntenportaal Mijn.LZR, kent veel voordelen voor de patiënt. Graag willen we onze patiënten hierin meenemen en uiteraard ook de mogelijkheden van ondersteuning laten zien. Want digitaal, dat doen we samen!”, aldus Inge Hensen, adviseur patiëntencommunicatie Laurentius Ziekenhuis.

De informatieavond vindt plaats op woensdag 15 november van 19.00 tot 20.30 uur in de Roerzaal van het Laurentius Ziekenhuis. De zaal is vanaf 18.30 uur open. De avond is niet alleen voor patiënten, maar ook voor partners, mantelzorgers, burgers en iedereen die graag meer wil weten over het gebruik van het patiëntenportaal, tips en tricks voor digitale zorg.

De avond is gratis. Wel wordt verzocht om aan te melden, via T: (0475) 38 25 15, E: communicatie@lzr.nl of via de website www.lzr.nl. Vragen kunnen op voorhand al worden doorgegeven via communicatie@lzr.nl

Tijdens de avond zal Judith Aller (adviseur digitale zorg LZR) de aanwezigen meenemen in de mogelijkheden van Mijn.LZR, zal Inge Hensen (adviseur patiëntencommunicatie LZR) de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit het ziekenhuis toelichten en zal Merel Spee (consulent basisvaardigheden Bibliorura Roermond) vertellen wat de bibliotheken kunnen betekenen in het oefenen met digitale zorg.

 

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
15 november 2023
Tijd:
19:00 - 20:30
Scroll naar boven