Wat te doen bij (dreigende) wateroverlast?

Het klimaat verandert snel en grillig. In Limburg gaat dat gepaard met steeds langere perioden van droogte maar ook met steeds heviger wordende regenbuien. Weet jij welke maatregelen je in en om je huis kunt nemen om je zo goed mogelijk te beschermen tegen een plotselinge hevige regenval?

Niet iedereen in de samenleving is online actief of heeft toegang tot apps met meer informatie over het weer. Verder kijken dan je eigen voordeur kan voor anderen van groot belang zijn. Dus waarschuw en help ook je buurtgenoten bij plotselinge wateroverlast. Vooral ouderen die slecht ter been zijn, kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Initiatiefnemers van de campagne ‘Wacht niet op Water’ zijn Waterschap Limburg, Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Kijk voor meer tips voor maatregelen die je kunt nemen in geval van plotselinge wateroverlast op www.wachtnietopwater.nl en voor maatregelen die je kunt nemen om jouw eigen omgeving blijvend klimaatbestendig te maken op www.waterklaar.nl .

Scroll naar top