Video Roermond – Aanmelding voor Cursus politiek actief is vanaf nu mogelijk

Het vorig jaar kregen de gemeenten in Nederland een cursus politiek aangeboden in verband met een ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Roermond was een van de dertig gemeenten in Nederland die deze cursus toegewezen kreeg.

Griffier Jos Vervuurt van Roermond gaf destijds uitgebreid uitleg waarom Roermond een van de dertig gemeenten is deze cursus uiteindelijk aangeboden kreeg. Het betreffende interview met een bevlogen griffier herhalen wij hier nog eens graag.

Nu is het zover dat de werving voor de cursus wordt opgestart. In principe is iedereen welkom, maar omdat vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de Roermondse politiek is deze cursus vooral voor hén bedoeld.

Daarom is werving voor deelneming met name ook gestuurd naar een aantal (contactpersonen van) vrouwenorganisaties: Stichting Roermondse Vrouwenraad, Zonta, Soroptimisten, Maximina, FAM, Katholiek Vrouwengilde Roermond, Swalmer Vrouwenvereniging, Vrouwenvereniging St. Anna Swalmen, ZijActief Leeuwen, ZijActief Herten, Vrouwenvereniging Asenray en de Turks Islamitische Vrouwenvereniging.

De cursus wordt gegeven door Jan Troost van het instituut ProDemos en vindt plaats op vijf avonden. Meedoen is gratis. De kosten van de cursus worden betaald door het ministerie van Binnenlands Zaken. Aanmeldingen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven