Tafeltje-dek-je 30 jaar in de gemeenten Leudal en Maasgouw-West

Zondag 1 december viert Tafeltje-dek-je in de gemeenten Leudal en Maasgouw-West haar 30-jarig jubileum. Dat is reden voor feest. Met een feestelijk dessert voor alle deelnemers en een fles wijn voor de vrijwilligers.

Al vanaf 1989 kunnen inwoners van de gemeente Leudal en Maasgouw-West dagelijks rond het middaguur een verse warme maaltijd thuisbezorgd krijgen door Tafeltje-dek-je van Proteion Welzijn. Hierdoor kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving en wordt hun mantelzorger ontlast. Het keukenteam van Zorgcentrum Beek & Bos verzorgt al sinds de start de maaltijden.

Van de administratie tot het plannen en rijden van de routes; alles wordt volledig verzorgd door ongeveer 100 vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Zij staan zeven dagen in de week, door weer en wind, klaar om deelnemers een warme maaltijd te bezorgen. Daarnaast hebben zij een belangrijke signalerende rol. Door het contact met de deelnemers zien zij hoe het met hen gaat en of zij mogelijk meer ondersteuning nodig hebben. Dat maakt de rol van de vrijwilliger extra van belang.

Foto: gemeente Leudal
Burgemeester Schmalschläger en vrijwilliger Jan Hocks bezorgen maaltijden voor Tafeltje-dek-je

Scroll naar top