Studenten Citaverde Roermond ‘proeven’ aan duurzame en gezonde voeding

Ruim 100 studenten van het Citaverde College in Roermond MBO/VMBO organiseren op donderdag 6 februari en vrijdag 7 februari 2020 van 17.30 tot 20.30 tijdens de Open Dagen een duurzaam en gezond Foodfestival in samenwerking met Jong Leren Eten Limburg en een groot aantal regionale duurzame bedrijven.

Aan de hand van de IVN-methodiek ‘Jongeren Adviesbureau’ gaan zij de komende maanden samenwerken, onderzoeken, op excursie en experimenteren om een duurzaam en gezond festival neer te zetten op het gebied van voeding  en presentatie.

Alle studenten ontvangen een opdrachtbrief en werken ruim drie maanden aan het project. Naast inhoudelijke lessen op school gaan de studenten ook op bedrijfsbezoek, volgen ze workshops en organiseren ze een ‘tasting’ voor experts op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaamheid.

VMBO leerlingen en MBO-Retail studenten worden verantwoordelijk voor de aankleding van het festival; duurzaam en passend bij het thema gezonde voeding. Bedrijven op het gebied van duurzame voeding en aankleding worden de komende maanden benaderd en gaan samenwerken met de VMBO-leerlingen en MBO-studenten.

Scroll naar top