Maasbracht is veertig groene tuinen rijker – Maasgouw

Bron: Gemeente Maasgouw

Ruim veertig inwoners uit Maasbracht gingen de uitdaging aan. Zij namen deel aan de proef ‘Vergroen mee’ en verruilden hun stenen voortuin voor een groene. Zaterdag konden zij hun planten ophalen bij de gemeenteloods. Wethouder Sjors Blomen hielp een handje mee. Het eindresultaat mag er zijn. Maasbracht is nu 40 groene tuinen rijker.

Waarom is een groene tuin belangrijk?

Een groene tuin kan hittestress voorkomen. Tijdens een hele warme zomer is het in een groene tuin namelijk een stuk koeler. Meer groen en minder stenen in de tuin is niet alleen fijn voor uzelf, het zorgt ook voor meer vlinders, insecten en vogels. En een groene tuin helpt bij het tegengaan van wateroverlast, omdat regenwater in de bodem zakt en niet naar het riool wordt afgevoerd. Wel zo handig in tijden van langdurige droogte.

 Ver-groen uw tuin in het najaar

Wilt u zelf ook aan de slag met het vergroenen van uw (voor)tuin? Dan is het najaar de beste periode om dat te doen. In de herfstperiode valt meestal meer regen dan in het voorjaar. Daardoor droogt nieuwe aanplant minder snel uit, waardoor u minder water hoeft te geven. Ook is het in deze periode eenvoudiger om groen te planten of verplanten. In de herfst komen planten en bomen in een slaapstand. Hierdoor krijgen wortels meer tijd om zich te ontwikkelen.

Dit bericht delen:
Scroll naar top