Leudal verkoopt gebouwen die functie verloren hebben

De gemeente Leudal heeft behoorlijk wat gebouwen in eigendom. Gebouwen die door de jaren heen hun functie hebben verloren. Leudal gaat deze gebouwen verkopen en daarbij is de maatschappelijke meerwaarde soms belangrijker dan de hoogste bieder. Het College van Leudal is op zoek naar initiatiefnemers en/of ondernemers die bereid zijn te investeren.
Er wordt een start gemaakt met vier locaties. Dit zijn de voormalige Rabobank te Heythuysen, de voormalige gemeentehuizen te Haelen en Hunsel én in Hunsel de voormalige boerderij Bruggerhof. De gemeente heeft zelf geen bestemming meer voor deze panden en ook het onderhoud ervan kost geld.
Wethouder Stan Backus: “De vier locaties worden voor een periode opengesteld voor verkoop, daarbij hopen we op veel initiatieven. We geloven dat vastgoed door herontwikkeling op innovatie wijze een bijdrage kan leveren aan de levendigheid in een kern. We hopen op initiatiefnemers, die daar goed over nadenken en met initiatieven komen om de panden de aandacht te geven, die ze nodig hebben. We kiezen er bewust voor niet enkel groot belang te hechten aan de verkoopprijs, maar vooral de maatschappelijke meerwaarde als belangrijke factor. Dit met het uiteindelijk doel er nieuw leven in te blazen.”

Foto: Oude Rabobank Heythuysen  (Google Earth)

Scroll naar top