Leerlingen Herman Broerenschool ontbijten met de burgemeester

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2750 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats in Roermond. Burgemeester Rianne Donders-de Leest heeft 25 leerlingen van de Herman Broerenschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt.

In het stadhuis schuiven ze op woensdagochtend 6 november aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze samen het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar: Neem tijd voor je ontbijt!

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting wil dat elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. De burgemeester betaalt aan het eind van de bijeenkomst symbolisch haar ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind.

Scroll naar top