Heemkring Heel en Comité Oorlogsmonumenten Heel bundelen krachten

Onlangs is het Comité Oorlogsmonumenten uit Heel, als werkgroep, opgegaan in de Stichting Heemkring Heel. Ton van Engelen, voorzitter van het voormalige Comité: “Samenwerking biedt ons meer mogelijkheden om onze ambitieuze doelen te realiseren”.

 

Herinneringen levend houden

De Werkgroep Oorlogsmonumenten heeft tal van plannen. “Wij willen onze oorlogsmonumenten meer voor het voetlicht brengen. Er zijn plannen voor een wandel- of fietsroute langs alle oorlogsmonumenten in Heel, Panheel en Osen. Ook willen we verhalen vastleggen van oorlogsgetuigen”, vertelt een enthousiaste Ton van Engelen.

Ook Wim Coolen, voorzitter van Heemkring Heel, is blij met de krachtenbundeling. De doelstellingen van het Comité Oorlogsmonumenten passen naadloos binnen ons streven om herinneringen levend te houden”.

Oorlogsmonumenten

Het Comité heeft er in het verleden voor gezorgd dat er maar liefst vijf monumenten verrezen die ons herinneren aan de oorlog of aan oorlogshandelingen in en rond Heel. Een van die monumenten staat aan het waterspaarbekken ‘De Lange Vlieter’. Het is opgedragen aan de omgekomen bemanningsleden van de gecrashte Canadese Wellington bommenwerper. In de komende uitgave van het Tijdschrift Heemkring Heel verschijnt daarover een prachtig artikel.

Samen aan de slag

“De jaarlijkse 4-mei herdenking is één van de eerste gezamenlijke activiteiten. Er is een nieuw aantrekkelijk programma opgezet voor leerlingen van basisschool “de Sleye”, maar ook voor de inwoners.

Jammer dat het Coronavirus roet in het eten gooit en dat we die mooie plannen daardoor een jaartje moeten uitstellen”, zegt Ton van Engelen. “Met het verzamelen en vastleggen van verhalen van oorlogsgetuigen zijn jullie wel voortvarend aan de slag gegaan”, vult Wim Coolen aan. En dat sluit dan weer prachtig aan bij één van de speerpunten van Heemkring Heel, het “vangen” en vertellen van verhalen.

Kijk voor meer informatie op de website Heemkringheel

Bron: Heemkring Heel/Foto: Hans Sweegers

Dit bericht delen:
Scroll naar boven