Feestelijke opening Grescollege Reuver

Woensdag 4 december vond de feestelijke opening van het Grescollege plaats. Leerlingen en medewerkers vierden samen met het college van burgemeester en wethouders van gemeente Beesel de opening van het nieuwe schoolgebouw. Het Grescollege (onderdeel van Stichting Onderwijs Midden-Limburg) is gevestigd in de voormalige Greswarenfabriek in Reuver en huisvest alle lagen van het vmbo en de onderbouw havo. Het Grescollege bevindt zich in het pand ‘De Greswaren’ aan de Keulseweg in Reuver.

De Greswaren wordt in de eerste helft van 2020 officieel geopend. Zaterdag 11 januari 2020 vindt er van 10.00 tot 12.00 uur een Open Ochtend plaats voor buurtbewoners. Woensdag 15 januari 2020 kunnen nieuwsgierige ouders en leerlingen een kijkje gaan nemen tijdens de Open Avond van 18.30 tot 21.00 uur.

Directeur Noud Theunissen is trots op de nieuwe school. “Amper twee jaar geleden was het gebouw nog verlaten en vervallen. En dat terwijl de Greswarenfabriek een rijke en betekenisvolle historie had voor Reuver en omgeving. Het is dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel inzet alle betrokken partijen hebben getoond tijdens het renovatie- en verhuisproces. We beschikken nu over een uniek schoolgebouw waarmee we de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaan, en dat is reden voor feest”!

De komende tijd gaan zich hier verschillende zakelijke partners en verenigingen vestigen. Met die partners zoekt het Grescollege bewust de samenwerking op. Theunissen: “We willen onze leerlingen kennis laten maken met de werkelijkheid in de eigen regio. Die praktijk ligt niet meer alleen letterlijk in onze achtertuin, maar is nu ook binnen de eigen school te vinden. Zo kunnen onze leerlingen stage lopen bij restaurant De Gresbuus, direct meekijken bij verschillende beroepsbeoefenaars en een bijdrage gaan leveren aan het verenigingsleven in het dorp. Dat is erg waardevol en levert voor iedereen geweldige kansen op”.

Scroll naar top