Beelden uitzending raadsvergaderingen Leudal voortaan – achteraf – ondertiteld

De raadsvergaderingen van de gemeenteraad van Leudal worden, al jarenlang, uitgezonden via de lokale omroep ML5 + via internet. De uitzending via internet heeft voortaan een extraatje te bieden. Het presidium van de gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat met ingang van de eerste raadsvergadering van 2020 de videobeelden van de raadsvergaderingen worden ondertiteld. Die ondertiteling gebeurt niet live, maar wel binnen 10 werkdagen na afloop van een raadsvergadering. Op 11 februari heeft de eerste raadsvergadering van dit jaar plaatsgevonden, die raadsvergadering kan dus nu mét ondertiteling worden geraadpleegd.

Hoe kunnen de videobeelden van raadsvergaderingen worden geraadpleegd?
– door via internet, in de browser helemaal bovenaan, het adres https://channel.royalcast.com/leudal in te  vullen (dit is de korte route);
– door de website van de gemeente Leudal te bezoeken en een viertal keren op een juiste keuze te  klikken (dit is een wat langere route).

Hoe wordt de ondertiteling geactiveerd?
De videobeelden worden niet standaard met ondertiteling getoond. Aangekomen op de juiste digitale plek waar videobeelden van raadsvergaderingen kunnen worden geraadpleegd dient in het videobeeld op de blauwe balk ‘Start nu’ te worden geklikt.
De ondertiteling wordt aangezet door daarna linksonder in het beeld op het symbool CC te klikken.

Indien gebruikers van de ondertiteling reacties of suggesties daarover hebben  dan kunnen zij contact opnemen met het team raadsgriffie via raadsgriffie@leudal.nl).

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven