Nrd- en M-Limburgse theaters onder 1 theatermerk
18-04-2019 00:00

Directeuren Nrd- en M-Limburgse theaters Foto: Rob Nijpels De Maaspoort Theater & Events (Venlo), Schouwburg Venray, Theater- Hotel De Oranjerie (Roermond), Munttheater (Weert) en DOK6 Theater (Panningen) opereren in de loop van seizoen 2019-2020 onder één theatermerk en presenteren hun totale aanbod op een gezamenlijke website. Het doel van de samenwerking is het creëren van een nog aantrekkelijker theateraanbod voor de regio en het bereik van meer bezoekers. De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief en heeft hiervoor onlangs een subsidie van in totaal € 210.000,- toegekend.

ML5 nieuwe website
17-04-2019 11:00

 Binnenkort is Radio en Televisie via een livestream al te volgen. Ook aan de Beeldkrant wordt gewerkt. Wij vragen nog even geduld en danken u voor uw begrip. Onze excuses voor het ongemak.

Winnaars puzzelwedstrijd
17-04-2019 00:00

Kristel en Merle Görtjes, winnaars puzzelwedstrijd Historiehuis Met hun oplossing wonnen ze het nieuwe boek 'Glasatlas Roermond'. In dit boek staan de mooiste voorbeelden van glasschilderkunst in de gemeente Roermond. Het boek is te koop bij het Historiehuis, het Cuypershuis en de boekhandel.

Swalm & Roer onderstreept belang Risk Factory
16-04-2019 00:00

Dode-hoek-scenario Risk Factory Groep 8 leerlingen van deze scholen gaan een bezoek brengen aan dit belevingscentrum voor gezondheid en veiligheid. Het schoolbestuur is ervan overtuigd dat door het ervaren van verschillende levensechte gezondheids- en veiligheidsscenario’s de leerlingen zich meer bewust worden van het belang van gezondheid en veiligheid en daar ook verantwoordelijkheid in nemen en naar gaan handelen in hun volgende levensfase. De gezondheids- en veiligheidsthema’s binnen de Risk Factory passen bij het onderwijs van nu en sluiten aan bij praktijkervaringen van de betrokken partners van de Risk Factory. Een groot aantal scholen van Swalm & Roer heeft zich al aangemeld om nog tijdens het huidige schooljaar 2018-2019 een bezoek te brengen aan de Risk Factory. De komende jaren wordt onderzoek gedaan naar het maatschappelijk effect op het gebied van bewustzijn en positieve gedragsbeïnvloeding. Vrijdag 24 mei opent Risk Factory Limburg-Noord officieel haar deuren.

Christoffel Huiskamer Concerten
14-04-2019 00:00

CHC: Leonard Cohen geit plat Foto: Daphne Clerx Vele huiskamers en ateliers in de statige herenhuizen waren omgebouwd tot podium, waar het publiek kon genieten van de zevende editie van de Christoffel huiskamerconcerten. De belangstelling was zo groot, dat op diverse locaties al snel kaartjes hingen met: “helaas vol”. Maar gelukkig was het aanbod groot en konden deze mensen ook nog in een andere huiskamer terecht. Kijk op onze Facebookpagina voor meer beeld en geluid van dit evenement.

Medialogica 1: De zaak Nicky Verstappen
13-04-2019 19:00

Nicky Verstappen-in-montage Foto: Medialogica Uit de Medialogica-aflevering ‘De Zaak Nicky Verstappen' blijkt dat zowel de krant De Limburger als omroep L1 in het geheim een mediacontract hebben getekend met politie en justitie. Volgens L1 en De Limburger was het uitgangspunt dat zij een kijkje achter de schermen zouden krijgen bij de voorbereidingen voor het DNA-verwantschapsonderzoek. In ruil daarvoor zouden zij onafhankelijke journalistieke reportages maken. Met het creëren van deze aandacht voor de zaak Nicky Verstappen wilden politie en justitie de bereidwilligheid onder de bevolking om DNA af te staan vergroten. Aan het woord komen o.a. Peter R. de Vries, Gerald Roethof (advocaat van Jos B.), Jos van den Broek (verslaggever bij L1) en Claire van Dyck (Journalist bij De Limburger). Zowel De Limburger als omroep L1 zijn ontevreden over de samenwerking. Verslaggever Jos van den Broek (L1): "Je bent natuurlijk ontzettend voor hun karretje gespannen."

Blaaskapellenfestival Maasgalm Kessenich
13-04-2019 11:00

 De Reckheimer Musikanten uit Rekem (B) openen zaterdag 27 april om 18:00 uur het Blaaskapellenfestival. Voorverkoop: € 13.00; Kassa: € 15,00. Meer info en reserveren: www.maasgalmkapel.be of +32 89 564 688. Ook de Maasgalmkapel treedt op tijdens deze muziekavond. Zondag 28 april om 11:15 uur wordt gestart met het bekende Früh- und Spätschoppen met blaaskapellen uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Speciale gast op zondag is de Oostenrijkse blaaskapel Strawanzer Blasmusik. De toegang zondag is gratis. Sporthal De Dom aan de Meierstraat wordt omgebouwd tot een heuse concertzaal.

Bedenkingen toekennen bouwvlak voor bedrijf
12-04-2019 19:00

 Raadszaal Leudal Hij stelt dat die verbazing en dat onbegrip zijn terug te voeren tot feiten en overwegingen die hij in zijn brief nader toelicht. Zo is volgens Wagemans het besluit gebaseerd op informatie die op meerdere punten eenzijdig en zelfs pertinent onjuist is. Wagemans: "Zo wordt gesteld dat er sprake zou zijn van een toezegging van de voormalige gemeente Hunsel aan de betreffende ondernemer. Hiervan is de afgelopen jaren nimmer sprake geweest en het verbaast dat een dergelijk schrijven aanwezig zou zijn." Hij vraagt het college van B&W "om kennis te nemen van objectieve en harde informatie rond dit dossier en op basis daarvan uw besluit te heroverwegen. Mocht u blijven bij uw genomen besluit, dan rest mij niets anders dan dit besluit te agenderen voor alsdan de eerstvolgende raadsvergadering".

"Stop met creëren crisissfeer rondom grondwater”
11-04-2019 21:00

Besproeien van de akkers Volgens de belangenbehartiger voor Limburgse boeren en tuinders lijkt het erop dat er selectief gebruik wordt gemaakt van de na- effecten van de droogte van 2018. “We willen snel met het waterschap in gesprek, want de beeldvorming die nu wordt gecreëerd, doet echt onrecht aan de werkelijke situatie en alle inspanningen van agrarische ondernemers. Ik wil nogmaals benadrukken dat de LLTB zich met hand en tand zal verzetten tegen een mogelijk onttrekkingsverbod uit grondwater. Dat is volstrekt onbespreekbaar.” Volgens de LLTB is het niet reëel om in één winterseizoen het grondwaterniveau volledig aan te vullen. Faassen: “Dat moet je bekijken over een langere periode van enkele jaren, zoals dat altijd is gedaan. Het waterschap moet de rust bewaren, ook in de communicatie.” "Boeren en tuinders zijn gewend om te gaan met extremen. Denk aan de extreme neerslag in 2016 en de droogte van vorig jaar. De LLTB en agrarische ondernemers werken ook daarom al jarenlang samen met het waterschap en terreinbeherende organisaties om water langer vast te houden in periodes dat dit gewenst is.

Fractie Samen Verder kijkt terug na één jaar
11-04-2019 21:00

Fractieleider Michel Graef De fractie kan vaststellen dat ze goed onderweg zijn met de uitvoering van het verkiezingsprogramma. Uiteraard zijn veel zaken terecht gekomen in het coalitieakkoord waarvan de voortgang de komende tijd door de coalitiepartijen besproken wordt. “Tijdens de onderhandelingen hebben we nadrukkelijk afgesproken dat het akkoord dynamisch moest zijn en niet onder in een la moest belanden. Een jaar na de verkiezingen kijken we hoever we zijn, wat bereikt is en waar we moeten bijstellen”, aldus Graef.