Televisie

Per 9 juli 2018 schuiven de TV-programmeringen van Omroep 3ML en RTV Roermond in elkaar. De twee lokale omroepen zijn een intensieve samenwerking aangegaan en gaan per 9 juli 2018 samen verder als ML5.

Op alle oneven uren start de TV-carrousel, twaalf maal per etmaal, u hoeft dus nooit een programma te missen. Elke programmacyclus start met het actualiteitenprogramma Langs de Maas met daarin aandacht voor klein en groot nieuws uit de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roermond en Beesel. Daarnaast zenden we een keur aan overige programma’s uit, met daarin aandacht voor informatie, cultuur, sport, muziek, religie en politiek uit onze regio.

De TV-programmering staat vermeld op onze website www.ml5.nl. Alle tv-producties worden in eigen huis gemaakt of aangeleverd door partners in het uitzendgebied. Reportages, interviews, live-verslagen van belangrijke activiteiten in de regio, films, sportitems, nieuwsverslagen, documentaires enz. enz.; het is allemaal te bekijken op TV bij ML5. Bovendien worden de raadsvergaderingen van de gemeenten Maasgouw en Leudal rechtsreeks uitgezonden, zodat de burgers in deze gemeenten op een objectieve wijze de gemeentepolitiek in hun gemeente kunnen volgen.

Tussen de tv-uitzendingen door kunt u kijken naar de KABELKRANT of TEKST-TV. Deze kabelkrant staat boordevol lokaal en regionaal nieuws en activiteiten van verenigingen. Voor het lokale en regionale nieuws geldt het streven: het laatste nieuws als eerste gebracht.

TV actueel:

In de periode 9 juli t/m 2 september 2018 zenden wij een speciale zomerprogrammering uit met daarin het dagelijkse zomermagazine La Meuse met daarin zomerse items uit onze regio. Ook trakteren wij u elke dag op een mooie uitzending uit het rijke archief van Omroep 3ML of RTV Roermond. In week voorafgaand aan het Europees Schutterstreffen in Neer en tijdens het EST zelf, kunt u kijken naar het EST-journaal met daarin aandacht voor wat er zoal komt kijken bij de organisatie van een feest van deze omvang.

Op 3 september 2018 starten we het nieuwe TV-seizoen waarin het 3ML Journaal en RTV Vandaag wordt vervangen door het nieuwe, dagelijkse actualiteitenprogramma Langs de Maas. Natuurlijk keren enkele vertrouwde programma’s terug zoals onder andere De Kal Waerd, Villa Politica, Woord op Zondag, Proat van de Straot en Kroonjuwelen. Daarnaast zullen in het najaar van 2018 enkele nieuwe TV-programma’s starten, waaronder Ursula TV en Jukebox ML. Maar daarover tegen die tijd meer!