Televisie

Sinds 9 juli 2018 zijn de TV-programmeringen van Omroep 3ML en RTV Roermond identiek. De twee lokale omroepen zijn een intensieve samenwerking aangegaan onder de gezamenlijke naam ML5.

Op alle oneven uren start de TV-carrousel, twaalf maal per etmaal, u hoeft dus nooit een programma te missen. Elke programmacyclus start met het actualiteitenprogramma Langs de Maas met daarin aandacht voor klein en groot nieuws uit de gemeenten Leudal, Maasgouw, Roermond en Beesel. Daarnaast zenden we een keur aan overige programma’s uit, met daarin aandacht voor informatie, cultuur, sport, muziek, religie en politiek uit onze regio.

De TV-programmering staat vermeld op onze website www.ml5.nl. Alle tv-producties worden in eigen huis gemaakt of aangeleverd door partners in het uitzendgebied. Reportages, interviews, live-verslagen van belangrijke activiteiten in de regio, films, sportitems, nieuwsverslagen, documentaires enz. enz.; het is allemaal te bekijken op TV bij ML5. Bovendien worden de raadsvergaderingen van de gemeenten Maasgouw en Leudal rechtsreeks uitgezonden, zodat de burgers in deze gemeenten op een objectieve wijze de gemeentepolitiek in hun gemeente kunnen volgen.

Tussen de tv-uitzendingen door kunt u kijken naar de KABELKRANT of TEKST-TV. Deze kabelkrant staat boordevol lokaal en regionaal nieuws en activiteiten van verenigingen. Voor het lokale en regionale nieuws geldt het streven: het laatste nieuws als eerste gebracht.

TV actueel:

Op 3 september 2018 is het nieuwe TV-seizoen van start gegaan waarin de actualiteitenprogramma’s 3ML Journaal (Omroep 3ML) en RTV Vandaag (RTV Roermond) zijn vervangen door het nieuwe, dagelijkse actualiteitenprogramma Langs de Maas. Natuurlijk keren enkele vertrouwde programma’s terug zoals onder andere De Kal Waerd, Villa Politica, Woord op Zondag, Proat van de Straot en Kroonjuwelen. Daarnaast zullen in het najaar van 2018 enkele nieuwe TV-programma’s starten, waarover wij u in een later stadium nader zullen informeren.