Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Schoolplaten, ons verleden aan de muur’

23 januari @ 00:00 - 19 april @ 00:00

Het Leudalmuseum, Roggelseweg 58 in Haelen opent met ingang van zondag 12 januari tot en met zondag 19 april een heel speciale tentoonstelling met als titel ‘Schoolplaten, ons verleden aan de muur’. De entree bedraagt € 2,50; kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis. Openingstijden zie: www.studiegroepleudal.nl of: www.bezoekerscentrumleudal.nl .

In de tentoonstelling worden 19 oude schoolplaten getoond zoals de ouderen onder u zich ongetwijfeld nog herinneren uit hun eigen jeugd. Platen die in de jaren 50/60 van de vorige eeuw nog aan de muur van elk klaslokaal hingen en die de onderwijzers tot steun dienden bij het lesgeven. Feitelijk het begin van aanschouwelijk onderwijs.

Oude platen over Hunebedbouwers, Romeinen, Behouden Huis, Jacoba van Beieren voor de muur van Gorinchem en ook foto’s van andere geschiedenisplaten en boeken die met die platen later zijn uitgegeven. Ook het latere tekenwerk van Isings: een selectie van de zestig bijbelplaten die hij maakte.

Een leerzame expositie over de vaderlandse en bijbelse geschiedenis, begin van het aanschouwelijk onderwijs. Leuk voor opa’s en oma’s om net als de onderwijzer vroeger te vertellen over vroeger.

Gegevens

Begin:
23 januari @ 00:00
Einde:
19 april @ 00:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
Haelen, Nederland
Scroll naar top