Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek de Paardenbegrazing van De Groote Peel

19 maart 2023 @ 11:00 - 13:30

€7

Persbericht

Excursie vanaf het buitencentrum De Pelen

Op zondag 19 maart kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.   

Over de berg en tussen de pony’s

Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar dit natuurgebied heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het gebied loopt een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar grazende pony’s en een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park.

De excursie start bij het buitencentrum De Pelen en gaat, via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlander pony’s tegen die het gebied begrazen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/paardenbegrazingpelen

Op zondag 19 maart geen tijd? Op zondag 21 mei en zondag 18 juni is er ook een excursie in de Paardenbegrazing.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving

Voor of na afloop van een wandeling of excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Bron: Staatsbosbeheer
Foto: Marijke Vaes – Schroën

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
19 maart 2023
Tijd:
11:00 - 13:30
Kosten:
€7
Scroll naar boven