Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dementie in de Buurt – Roermond

5 december 2022 @ 19:00 - 22:00

Bron: Alzheimer Café Roermond:

Deze maand vindt het Alzheimer Café op maandagavond 5 december plaats in de Velderie in Roermond.

Om de behoeften van mensen met dementie en hun naasten en het aanbod van zorg en ondersteuning dichter naar elkaar te brengen wordt niet alleen gekeken naar de ziekte, maar ook naar de impact op de persoonlijke leefwereld. De Sociale Benadering Dementie helpt de behoeften van mensen met dementie beter te kunnen zien en begrijpen. Zo kan de juiste ondersteuning geboden worden die de kwaliteit van leven verbetert. Er zitten niet alleen (para-)medisch opgeleide mensen in het team, maar ook vertegenwoordigers uit die samenleving die oog hebben voor de behoeften van mensen met dementie en hun omgeving. Hoe pakt dat uit in de praktijk?

De Sociale Benadering Dementie biedt een integrale aanpak vanuit zowel het medische, psychologische als sociale domein.
Ofschoon diagnostiek natuurlijk zeer zorgvuldig door ter zake deskundigen gebeurt, is voor zorg en ondersteuning lang niet altijd iemand met specialistische kennis en ervaring uit de zorg noodzakelijk. Bij een goede klik kan een medebewoner van de wijk, student of andere vrijwilliger van onschatbare waarde zijn.

Hoe dat in het centrum van Roermond en de wijken er om heen uitpakt wordt in het Alzheimer Café van 5 december besproken met enkele teamleden en onze bezoekers, waarvan sommigen ook voor de Sociale Benadering gekozen hebben.

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
5 december 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Scroll naar top