Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Levenskracht – Laurentius Ziekenhuis en leerlingen Wings Agora Roermond

21 maart @ 09:00 - 18:00

Persbericht:

Op 21 maart 2023 vindt in het Laurentius Ziekenhuis de Dag van de Levenskracht plaats. Dit is een dag voor iedereen die wat moed of een beetje levenskracht kan gebruiken. Het evenement is een samenwerking tussen leerlingen uit verschillende jaren en niveaus van de school Wings Agora en de afdeling Geestelijke Verzorging van het Laurentius Ziekenhuis. 

Wat houdt de Dag van de Levenskracht in?

Tijdens deze dag wordt levenskracht geboden aan iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft, of een opkikkertje zodat men er weer met frisse moed tegenaan kan. Tijdens het evenement kunnen bezoekers een krachtpakketje samenstellen voor eigen gebruik of als cadeau voor een ander. Daarbij zorgen leerlingen van Wings Agora en geestelijk verzorgers van Laurentius ervoor dat niet alleen motiverende teksten beschikbaar zijn, maar er ook gebruik kan worden gemaakt van (knutsel)objecten als gelukspoppetjes en kristallen. Ook kan er voor alle voorbijgangers een bemoedigend bericht worden achterlaten. Bezoekers zijn welkom in de verbindingsgang tussen de entreehal en de verpleegafdelingen van het Laurentius Ziekenhuis tussen 9:00 en 18:00. Het evenement kent een vrije inloop.

Waarom de Dag van de Levenskracht?

Soms ziet men het allemaal wat donker in. En dat is helemaal niet gek. Daarom is de Dag van de Levenskracht in het leven geroepen. Net na de coronaperiode kwam het Laurentius Ziekenhuis met het idee voor deze dag. Een groepje leerlingen van Wings Agora zag dit voorbij komen en heeft zich direct aangemeld om te helpen. Zij vonden het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp. Samen met medewerkers van de afdeling geestelijke verzorging hebben ze vorig jaar de dag voor het eerst georganiseerd. Dit jaar waren er weer nieuwe leerlingen die ook graag mee wilden helpen om deze dag mogelijk te maken.

Wat is levenskracht?

Levenskracht is datgene wat iemand draaiende houdt, datgene waardoor iemand door blijft gaan – ook wanneer het even tegenzit. Deze levenskracht komt op bijzondere momenten in het leven duidelijker aan het licht dan in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan momenten van ziekte, ongeluk, ontslag, verlies of gemis, maar ook bij heuglijke gebeurtenissen zoals de geboorte van een kind, verliefd worden en genezing. Dit zijn de momenten dat er bij uitstek levenskracht ervaren of juist gemist kan worden. Iedereen haalt ergens kracht uit. Die bron van levenskracht verschilt per persoon. Vaak zijn het dierbaren die een mens de kracht geven om door te gaan en vol te houden. Liefde en verbondenheid houdt mensen in dat geval gaande. Maar soms zijn het ook juist de kleine dingen die ertoe doen: een aardig berichtje, verrassend cadeautje, inspirerende tekst, troostend lied of een goed boek. Iedereen zoekt en vindt, soms met een beetje hulp, de zijne.

Bron: Afdeling communicatie Laurentius Ziekenhuis

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Scroll naar top