Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film: Beautiful Boy in Van boek naar Doek

16 april 2023 @ 14:00 - 16:45

€15,50

PERSBERICHT

 

 

VAN BOEK NAAR DOEK: BEAUTIFUL BOY

 

Op zondag 16 april aanstaande staan het boek en de film Beautiful Boy centraal in Van Boek naar Doek. Met Van Boek naar Doek zetten de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek verfilmde boeken met een maatschappelijke invalshoek centraal. Beautiful Boy is een realistisch en aangrijpend drama over de impact van verslaving op een (gezins)leven.

 

Boek en film

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?

Dit hartverscheurende, waargebeurde verhaal van journalist David Sheff over zijn aan drugs verslaafde zoon Nic werd in 2018 verfilmd door regisseur Felix van Groeningen. Hij baseerde zich hierbij tevens op de memoires van Nic zelf.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar).

Programma

  • Introductie over het boek Beautiful Boy
  • Vertoning film
  • Nagesprek met o.a. een verslavingsdeskundige Jan Dael, die werkzaam is bij Connection SGGZ Verslavingszorg in Eindhoven en veel ervaring heeft met familieprogramma’s.

Tussendoor is er een pauze.

Locatie: ECI Cultuurfabriek (filmzaal 1e’verdieping), ECI 13 in Roermond

Tickets:
€15,50 euro (inclusief een drankje tijdens de pauze) zijn te koop via de website of aan de receptie van de ECI Cultuurfabriek.

https://www.ecicultuurfabriek.nl/film/beautiful-boy

Let op: filmpas is niet geldig!

Houd www.bibliorura.nl en www.ecicultuurfabriek.nl in de gaten voor volgende edities van Van Boek naar Doek.

 

 

 

Bron: Bibliotheek Bibliorura

Neerstraat 11-13 ▪ 6041KA Roermond ▪ T: 0475519000 ▪ E: info@bibliorura.nl ▪ I: www.bibliorura.nl

Dit bericht delen:

Gegevens

Datum:
16 april 2023
Tijd:
14:00 - 16:45
Kosten:
€15,50
Scroll naar boven